IMA LI ŠTA LEPŠE ZA DORUČAK OD VRUĆE KAJMAK LEPINJE? Napravite BOSANSKI specijalitet, prste ćete POLIZATI
Lepinja, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

OTKRIVAMO

IMA LI ŠTA LEPŠE ZA DORUČAK OD VRUĆE KAJMAK LEPINJE? Napravite BOSANSKI specijalitet, prste ćete POLIZATI

Naučite kako se pravi bosanska lepinja sa kajmakom

Objavljeno:

Ima li šta lepše za doručak od vruće kajmak lepinje? Ovaj bosanski specijalitet se pravi tako što se umesi testo koje se prelije nadevom od kajmaka i jaja. Peče se u rerni, a sastojke može svako da priušti. Odličan je predlog i kada vam treba predjelo za svečanu priliku.

Sastojci:

300 g brašna

125 ml mleka

1 jaje

1 kašika ulja

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

10 g kvasca

Za nadev:

300 g kajmaka

4 jajeta

Priprema: U toplo mleko dodajte izmrvljeni kvasac, šećer i kašiku brašna. Sjedinite i ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. U drugoj posudi pomešajte jaje, ulje, so i lepo sjedinite, a onda dodajte prosejano brašno i aktivirani kvasac. Umesite testo, pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena da nadođe. Premesite testo na pobrašnjenoj površini i razvucite ga u obliku pravougaonika, veći od pleha u kojem ćete peći. Stavite u pleh, a ivice testa podignite. Pokrijte i ostavite još 15 minuta.Umutite jaja sa kajmakom i prelijte preko testa. Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 200°C.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.