OTKRIVAMO
IMA LI ŠTA LEPŠE ZA DORUČAK OD VRUĆE KAJMAK LEPINJE? Napravite BOSANSKI specijalitet, prste ćete POLIZATI
Naučite kako se pravi bosanska lepinja sa kajmakom
Ima li šta lepše za doručak od vruće kajmak lepinje? Ovaj bosanski specijalitet se pravi tako što se umesi testo koje se prelije nadevom od kajmaka i jaja. Peče se u rerni, a sastojke može svako da priušti. Odličan je predlog i kada vam treba predjelo za svečanu priliku.
Sastojci:
300 g brašna
125 ml mleka
1 jaje
1 kašika ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
10 g kvasca
Za nadev:
300 g kajmaka
4 jajeta
Priprema: U toplo mleko dodajte izmrvljeni kvasac, šećer i kašiku brašna. Sjedinite i ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. U drugoj posudi pomešajte jaje, ulje, so i lepo sjedinite, a onda dodajte prosejano brašno i aktivirani kvasac. Umesite testo, pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena da nadođe. Premesite testo na pobrašnjenoj površini i razvucite ga u obliku pravougaonika, veći od pleha u kojem ćete peći. Stavite u pleh, a ivice testa podignite. Pokrijte i ostavite još 15 minuta.Umutite jaja sa kajmakom i prelijte preko testa. Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 200°C.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!