PAŽNJA
DODAJTE OVAJ SASTOJAK IZ KUHINJE U MESO I PRETVORIĆETE GA U PAMUK: Šokiraćete se koliko je MEKANO
London broil je zapravo priprema mesa, a ne određeni komad. Budući da je meso obično pomalo žilavo, većina recepata zahteva sate mariniranja kako bi omekšalo pre kuvanja. Međutim, jedna od urednica Always-Tender London Broil ima rešenje
Kada govorimo o odrescima, London Broil nije najglamurozniji način pripreme goveđeg mesa. No, pristupačniji je od rebara. Uz malo planiranja i malo domišljatosti, londonska pečenica može da postane mekana i sočna, i nezaobilazna na trpezi.
London broil je zapravo priprema mesa, a ne određeni komad. Budući da je meso obično pomalo žilavo, većina recepata zahteva sate mariniranja kako bi omekšalo pre kuvanja. Međutim, jedna od urednica Always-Tender London Broil ima rešenje.
Glavni sastojak marinade? Soda bikarbona. Ona podiže pH van mesa dok se marinira, u procesu poznatom kao velveting, a može se postići i kašom od kukuruznog skroba.
Zbog toga se proteini teže međusobno povezuju kada dođe vreme za termičku obradu mesa. Manje od kašičice sode bikarbone osigurava da vaš odrezak ostane sočan i mekan – čak i nakon kratkog držanja u marinadi. Dok drugi recepti zahtevaju sate mariniranja, ovaj trik sa sodom bikarbonom čini odrezak ili bilo koji drugi vlaknasti komad govedine spremnim za prženje nakon samo sat vremena.
Sama marinada je jednostavna, ali neverovatno delotvorna: soja sos, Vorčester sos, balzamiko sirće i sveži beli luk. Ovi sastojci stvaraju bogat ukus, ublažen bljeskom kiseline. Bockanje odreska viljuškom celom dužinom omogućuje marinadi da stvarno prodre u njega, a to je upravo ono što želimo kad je marinada ovako dobrog ukusa.
Čak i nakon žestokog prženja u tiganju od livenog gvožđa, odrezak, narezan na tanke ploške, predaje se svakom zalogaju bez puno muke. Pikantan je, popraćen pikantnom močom i trunkom soli.
(Espreso/Bonappetit.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!