ZAPRŠKA VAM NIKADA VIŠE NEĆE IMATI GRUDVICE: Domaćice znaju, samo na ovaj način će BITI SAVRŠENA
Spremanje zaprške, Foto: Prihntscreen/Youtube/My kitchen Tanja

bez greške

ZAPRŠKA VAM NIKADA VIŠE NEĆE IMATI GRUDVICE: Domaćice znaju, samo na ovaj način će BITI SAVRŠENA

Samo na taj način neće biti grudvica

Objavljeno:

Sigurno ste do sada koristili zapršku, ali često vam se desi da ne razblažite dobro i da ostanu grudvice. Obično neka jela i sosovi zahtevaju određenu gustinu, pa je potrebno da se doda brašno razblaženo sa vodom.

U nekoliko poteza napravite savršenu zapršku:

Prženje:

Kuvanje
Kuvanjefoto: Profimedia

Iskusni kuvari uvek prvo prže brašno u dobro zagrejanom tiganju bez dodavanja putera. Posuda mora biti potpuno suva. Brašno pržite dok ne promeni boju, ali vodite računa da vam ne zagori.

Dodavanje vode:

Brašno razblažite u maloj količini vrele vode. Kada je voda vruća, a vi dodate brašno i dobro promešate, garantovano neće biti grudvica, prenosi sajt stvarukusa.

Dodavanje u sos:

Nikada nemojte odjednom sve da sipate u jelo ili sos, jer se tako neće ravnomerno rasporediti. Sipajte po malo i na više strana, pa promešajte koliko možete.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.