ODLIČNO
KUHINJSKI ZAČIN KOJI OPORAVLJA POŽUTELO CVEĆE: Koristite ga u jelu stalno, a niste znali OVU STVAR
Orhideje su jedan od najlepših ukrasa doma, ali svako ko je ikada pokušavao da ih uzgaja zna koliko su delikatne i koliko je lako sa njima pogrešiti.
Previše hladnoće ili vlage može prouzrokovati gljivice. Ukoliko primetite da listovi orhideje postaju mekani i dobijaju žućkaste mrlje, to je jedan od prvih znakova pojave gljivica.
U tom slučaju, kako biste spasili biljku, uzmite skalpel i njime odsecite bolestan komad lista, ali i malo zdravog dela kako biste bili sigurni da ste u potpunosti uklonili zaražena mesta, savetuje Zadovoljna.hr. Nakon svakog reza sterilizujte skalpel pa tek onda secite ostale listove.
Da orhideja ne bi istrulila, potrebno je da se ta gljivična oboljenja leče. To možete uraditi i uz pomoć – cimeta. Naime, ovaj začin je poznat kao prirodni fungicid, pa se zato koristi u lečenju orhideja. Nakon odstranjivanja zaraženih delova listova, rezove posipajte cimetom i potrudite se da bolesne orhideje obavezno odvojite od zdravih.
Ovaj trik će pomoći da orhideje ožive i proizvedu nove cvetne grane i nove listove.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!