KUHINJSKI ZAČIN KOJI OPORAVLJA POŽUTELO CVEĆE: Koristite ga u jelu stalno, a niste znali OVU STVAR
Biljka, Foto: Printscreen Youtube/Moj svet biljaka

ODLIČNO

KUHINJSKI ZAČIN KOJI OPORAVLJA POŽUTELO CVEĆE: Koristite ga u jelu stalno, a niste znali OVU STVAR

Orhideje su jedan od najlepših ukrasa doma, ali svako ko je ikada pokušavao da ih uzgaja zna koliko su delikatne i koliko je lako sa njima pogrešiti.

Objavljeno:

Previše hladnoće ili vlage može prouzrokovati gljivice. Ukoliko primetite da listovi orhideje postaju mekani i dobijaju žućkaste mrlje, to je jedan od prvih znakova pojave gljivica.

U tom slučaju, kako biste spasili biljku, uzmite skalpel i njime odsecite bolestan komad lista, ali i malo zdravog dela kako biste bili sigurni da ste u potpunosti uklonili zaražena mesta, savetuje Zadovoljna.hr. Nakon svakog reza sterilizujte skalpel pa tek onda secite ostale listove.

Orhideja
foto: Printscreen/Youtube/ Priroda leci sve

Da orhideja ne bi istrulila, potrebno je da se ta gljivična oboljenja leče. To možete uraditi i uz pomoć – cimeta. Naime, ovaj začin je poznat kao prirodni fungicid, pa se zato koristi u lečenju orhideja. Nakon odstranjivanja zaraženih delova listova, rezove posipajte cimetom i potrudite se da bolesne orhideje obavezno odvojite od zdravih.

Ovaj trik će pomoći da orhideje ožive i proizvedu nove cvetne grane i nove listove.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.