ukusno
OVAKO SE PRAVI GIBANICA NA STARINSKI NAČIN: 1 SASTOJAK joj daje MEKOĆU, nema BOLJEG RECEPTA
Uživajte u ovom specijalitetu
Doručak, ručak ili večera. Nije bitno u koje doba dana ćete je jesti jer je njen ukus neverovatan.
Svi je vole i domaćice je rado spremaju.
Evo jednog recepta za mekanu gibanicu.
Potrebno je:
500 g kora za gibanicu
250 g sira
2 jajeta
100 ml jogurta
150 ml kisele vode
50 ml ulja
1 kašika ulja
1/2 šoljice vode
Priprema:
Ulupati jaja, dodati sir, jogurt (koji će dati posebnu mekoću i sočan ukus) i ulje sve dobro izmešati. Dodati i kiselu vodu. U pola šoljice vode staviti 1 kašiku ulja, promešati. Time premazati prve dve i poslednje dve kore.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje ili premazati uljem. Staviti jednu koru, poprskati je mešavinom vode i ulja, staviti i drugu koru, opet malo vode i ulja. Dve kore zguzvati, utopiti ih u fil pa staviti u tepsiju, jednu pored druge. Preko staviti koru, da joj ne izlaze ćoškovi iz tepsije. Pa opet dve utopljene u fil pa jedna preko i tako dok se ne utroši sav materijal. Završiti sa dve suve kore, premazati ih mešavinom voda ulje.
Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U toku pečenja smanjivati temperaturu (do 150 stepeni).
Prijatno!
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!