genijalan trik
SIPAJTE 1 ŠOLJU OVOG SASTOJKA U TESTO ZA HLEB I STALNO ĆETE GA TAKO PRAVITI: Malo ko zna da samo to daje MEKOĆU
Testo je mekao kao duša zbog jednog sastojka koji se obavezno dodaje
Napravite mekan hleb po ovom receptu.
Ovakav do sada domaćice nisu spremale.
Testo je mekao kao duša zbog jednog sastojka koji se obavezno dodaje.
Sastojci
Potrebno je:
500 g brašna
1/2 kocke kvasca
1 šolja jogurta
200 ml mlake vode
100 ml ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
malo susama
Priprema
U posudi u kojoj ćete mesiti, u mlakoj vodi izmrviti kvasac i dodati šećer, promešati kratko da se otopi, dodati skoro svo brašno i so... Na kraju jogurt i ulje. Umesiti testo koje će biti malo ređe. Dodajte još malo brašna, tek da se ne lepi za ruke. Ostaviti na toplom 30-45 minuta. Da se bar udvostruči. Kratko premesiti i oblikovati hleb u plehu. Pokriti krpom i ostaviti još 15ak minuta. Za to vreme uključiti rernu na 210 stepeni, taman da se zagreje rerna. Premazati hleb sa malo pomešane vode i ulja i posuti susamom. Peći oko 35 minuta dok ne porumeni.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!