recept
U JUGI JE OVAJ SPECIJALITET BIO REDOVAN NA STOLU, SPREMA SE OD MESA SA SVINJSKE GLAVE: Žene su RECEPT znale NAPAMET
Jednostavan način da se spremi ovo popularno jelo
Kavurma je vrsta jela spremljena od iznutrica (ovčije ili svinjsko meso). Iznutrice i kožica, mogu se dodati i čvarci i komadići mesa, isprže se i konzerviraju tako što se zaliju rastopljenom svinjskom mašću. Služi se sa turšijom ili se jede hladna.
Ovaj specijalitet je bio veoma popularan u staroj Jugoslaviji.
Sastojci:
meso od svinjske glave
kožure
meso od kičme
so, biber, lovorov list, crvena paprika
U šerpu sipajte dosta vode i stavite svinjsku glavu, meso od kičme i kožure. Krčkajte dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Onda povaditi kosti, a meso kuvati još malo. Zatim izvaditi meso i kožure iseckati nožem, na komade razlicite veličine. Tako isečeno meso i kožure vratiti na ringlu da se prži, pa dodati vode, da ne bude mnogo gusto, i da bi mogla kasnije da se veže. Dok se prži dodati so, biber, lovorov list, papriku, po ukusu. Pržiti tako još neko vreme, nekih 15 min.
Kod spremanja mesa, uvek je bitno da pratite recept.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!