![NAPRAVITE SARMU ZA DUPLO BRŽE VREMENA NEGO DO SADA: Biće vam ŽAO što niste znali ovaj NAČIN UVIJANJA (RECEPT)](/data/images/2022/06/24/17/1201765_sarma5_ls.jpg)
preukusna je
NAPRAVITE SARMU ZA DUPLO BRŽE VREMENA NEGO DO SADA: Biće vam ŽAO što niste znali ovaj NAČIN UVIJANJA (RECEPT)
A, postoji caka i kako da bude mekana
Iako su prošli praznici, domaćice i dalje uživaju da spremaju sarmu za svoje ukućane.
Da bi skratile sebi muke, od sada ćete stalno uvijati sarmu na jedan način.
Retko ko zna da ne postoji lakši način.
![Sarma](/data/images/2022/06/24/17/1201767_sarma8_ff.jpg?ver=1675504120)
Sarma je tradicionalno jelo, koje se uglavnom pravi od kiselog kupusa, mlevenog mesa i pirinča tako što se meso i pirinač uviju u jedan list kupusa. U pojedinim krajevima Srbije sarma se uvija u lišće vinove loze, a nadev se pravi od pirinča proprženog na luku.
Na ovakav način se spremaju za vreme posta. Sarma je često jelo na srpskim svetkovinama i veseljima.
![Sarma](/data/images/2022/06/24/17/1201757_samra6_ff.jpg?ver=1675504301)
Na ovakav način se spremaju za vreme posta. Sarma je često jelo na srpskim svetkovinama i veseljima.
Priprema:
Glavici kupusa odstranite koren,stavite u šerpu sa vodom i u tu rupu sipajte mleko. Kuvajte dok ne omekša. Za to vreme pripremite sos tako što ćete u tiganju propržiti luk i mleveno meso, dodajte potop pirinač i sipajte vodu. Kada se pirinač skuva začinite i dodajte paradajz pastu.
![Sarma](/data/images/2022/06/24/17/1201755_meso5_ff.jpg?ver=1675504314)
Ostavite da se malo prohladi. Gotovom kupusu odstranite listove, uzmite list kupusa, stavite u veliku šolju tako da malo viri sa rubova. Stavite kašiku-dve fila zavisno od veličine lista. Poklopite delovima listova koji vire preko šolje. Okrenite napako i istresite u vatrostalnu posudu. Tako uradite sa preostalim filom i kupusom.
Napravite sos: Papriku, paradajz i šargarepu iseckajte i stavite u šerpu. malo propržite na puteru papPrelijte vodom, dodajte beli luk i kuvajte dok ne omekša. Na kraju izblendajte štapnim mikserom, posolite i prelijte preko paprika. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!