DA BI CARSKA PITA BILA MEKANA MORATE DA SIPATE 1 SASTOJAK U NJU: Malo ko zna da se u tome KRIJE CAKA
Carska pita a tanjiru, Foto: Printscreen/YT/ Jelajelena Petrovic

zapišite

DA BI CARSKA PITA BILA MEKANA MORATE DA SIPATE 1 SASTOJAK U NJU: Malo ko zna da se u tome KRIJE CAKA

Caku u pripremi morate da zapamtite, jer će samo tako biti mekana

Objavljeno: 20:10h

Carska pita se pored ostalih pita redovno sprema kako za proslave tako i za svakodnevne situacije.

Ona se topi u ustima, jer je nadev čini sočnom.

Caku u pripremi morate da zapamtite, jer će samo tako biti mekana.

Carska pita
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Sastojci

Potrebno je:

6 jaja

4 dl kiselog mleka

1 čaše (od kiselog mleka) oštrog brašna,

1 čaša kukuruznog brašna

Carska pita
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

2 dl ulja,

1 kesica prašak za pecivo

100 g sira

250 g šunkarice

150 g trapesta

2 crvene paprike

Carska pita
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

3 kisela krastavčića

susam

Priprema

Šunkaricu i trapist iseći na kockice, papriku očistiti od semenki i petiljki te i nju iseći na kockice kao i kisele krastavčiće. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, ulje kiselo mleko, oštro i kukuruzno brašno i prašak za pecivo.

Carska pita
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Dodati soli po ukusu i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa. U pripremljenu smesu dodati sir, šunkaricu, trapist, papriku, krastavčiće i polako promešati varjačom.

Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa sipati u nju pripremljenu smesu. Odozgo posuti susam. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata dok ne porumeni.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.