EVO KAKO DA POSOLITE, A DA NE PRESOLITE: Potrebno je da uradite samo 1 STVAR, jelo će biti POTAMAN
So, Foto: Profimedia

SAVET

EVO KAKO DA POSOLITE, A DA NE PRESOLITE: Potrebno je da uradite samo 1 STVAR, jelo će biti POTAMAN

Pre kuvanja trebalo bi posoliti pirinač, testeninu i meso, dok bi grašak i pečurke valjalo posoliti posle toga, a za luk je svejedno.

Objavljeno:

Evo i zašto: pirinač, kao i testenina, upija slanu vodu tokom kuvanja i omekša. Meso bi trebalo posoliti pre termičke obrade, jer se ono tokom pripreme skupi i naknadno upije ukuse, pa će mnogo bolje apsorbovati začine ako ga odmah posolimo.

Grašak ćemo duže kuvati ako ga odmah posolimo, zato so treba dodati na kraju. Bogate vodom, pečurke ne valja soliti na početku pripreme, jer će prerano ispustiti sokove i postati “gumene”.

Kada je luk u pitanju, ako želimo da bude hrskav i zlatast, dodajmo mu so na kraju prženja, a ako nam je potreban mekan, posolimo ga na početku pripreme.

(Espreso/Krstaria)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.