poslastica
DA BI VAM UŠTIPCI SA KVASCEM BILI MEKANI OBAVEZNO DODAJTE 1 NAPITAK: Stalno ćete ih TAKO SPREMATI
Ovakve sa kvascem još niste spremali, a mekani su kao duša zbog jedne namirnice
Ima li šta lepše od mirisa uštipaka u kući.
Poslastica kojoj retko ko može da odoli.
Ovakve sa kvascem još niste spremali, a mekani su kao duša zbog jedne namirnice.
Uštipci su svakako na vrhu liste i ujedno doručak koji je decenijama omiljen u kućama širom Balkana.
Prednost ovakvog doručka je što ga možete poslužiti i u slatkoj i u slanoj varijanti, i što ga vole sve generacije.
Iako svaka domaćica ima svoj recept za uštipke, Telegraf vam donosi proverenu varijantu sa tačnim merama, tako da će i početnicima u kuhinji biti lako da naprave savršen doručak.
Sastojci:
20 g svežeg kvasca
400 g mekog brašna tip-400
300 ml mlake vode
soli po ukusu
kašičica šećera
kašika bilo koje domaće rakije
ulje za prženje
Priprema:
Ugrejte vodu taman toliko da se smlači, pa skinite sa šporeta, dodajte izmrvljen kvasac, šećer i malo brašna. Promešajte i ostavite desetak minuta da se kvasac aktivira.
Potom preručite smesu sa kvascem u činiju, dodajte ostatak brašna, so i rakiju, pa varjačom izradite testo. Ostavite ga da odstoji dvadesetak minuta.
U dublju šerpu sipajte ulje, zagrejte ga, pa u vruće ulje kašikom vadite uštipke i pržite ih dok ne porumene. Kad su gotovi, izvadite ih i držite ih par minuta na papirnom ubrusu da se ocede od viška masnoće.
Služite sa sirom, jogurtom, pavlakom, kajmakom ili nekim slatkim namazom.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!