DA BI VAM UŠTIPCI SA KVASCEM BILI MEKANI OBAVEZNO DODAJTE 1 NAPITAK: Stalno ćete ih TAKO SPREMATI
Uštipci na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Arab sweet

poslastica

DA BI VAM UŠTIPCI SA KVASCEM BILI MEKANI OBAVEZNO DODAJTE 1 NAPITAK: Stalno ćete ih TAKO SPREMATI

Ovakve sa kvascem još niste spremali, a mekani su kao duša zbog jedne namirnice

Objavljeno:

Ima li šta lepše od mirisa uštipaka u kući.

Poslastica kojoj retko ko može da odoli.

Ovakve sa kvascem još niste spremali, a mekani su kao duša zbog jedne namirnice.

Uštipci
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Uštipci su svakako na vrhu liste i ujedno doručak koji je decenijama omiljen u kućama širom Balkana.

Prednost ovakvog doručka je što ga možete poslužiti i u slatkoj i u slanoj varijanti, i što ga vole sve generacije.

Iako svaka domaćica ima svoj recept za uštipke, Telegraf vam donosi proverenu varijantu sa tačnim merama, tako da će i početnicima u kuhinji biti lako da naprave savršen doručak.

Sastojci:

20 g svežeg kvasca

400 g mekog brašna tip-400

Uštipci
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

300 ml mlake vode

soli po ukusu

kašičica šećera

kašika bilo koje domaće rakije

ulje za prženje

Priprema:

Ugrejte vodu taman toliko da se smlači, pa skinite sa šporeta, dodajte izmrvljen kvasac, šećer i malo brašna. Promešajte i ostavite desetak minuta da se kvasac aktivira.

Uštipci
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Potom preručite smesu sa kvascem u činiju, dodajte ostatak brašna, so i rakiju, pa varjačom izradite testo. Ostavite ga da odstoji dvadesetak minuta.

U dublju šerpu sipajte ulje, zagrejte ga, pa u vruće ulje kašikom vadite uštipke i pržite ih dok ne porumene. Kad su gotovi, izvadite ih i držite ih par minuta na papirnom ubrusu da se ocede od viška masnoće.

Uštipci
foto: Printscreen/Youtube/Arab sweet

Služite sa sirom, jogurtom, pavlakom, kajmakom ili nekim slatkim namazom.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.