sočna i ukusna
KAFANSKA KUPUS SALATA: Profesionalni KUVARI dodaju 1 SASTOJAK, domaćice RECEPT KIDA
Uz pomoć ovih trikova napravićete originalnu kafansku kupus salatu
Kupus je obavezna salata na stolu uz pečenje ili vojnički pasulj.
Svaka domaćica ima svoje cake spremanja, a najvažnije je da on bude sočan i ukusan.
Defitnitvno najbiolja kupus salata jeste u kafanama.
Uz pomoć ovih trikova napravićete originalnu kafansku kupus salatu.
Vojnički pasulj, svadbarski kupus, lovački gulaš... samo su neki od specijaliteta kojima poseban ukus daju velike količine namirnica kao i posvećena priprema.
Isti princip važi i za kafansku kupus salatu koja je uvek nekako lepša, slađa, mekša i saftanija nego ona koju pripremimo kod kuće.
Tajna dobre salate od kupusa samo je delom u količini, a više se krije u činjenici da naseckani (ili narendani) kupus odstoji duže nego kad mi spremamo kod kuće za ručak.
Kuhinjsko osoblje, naime, usitni sam kupus unapred, a ponekad se i začini veća količina. To daje vremena povrću da otpusti vodu i omekša pod delovanjem soli i sirćeta pa je rezultat super ukusna salata.
Uz par trikova, lako ćete postići isti ukus.
Sastojci:
kupus
šećer
jabukovo sirće
maslinovo ulje
biber
Priprema:
Naseckajte kupus što tanje (ili ga narendajte), pa ga ovlaš posolite i lagano izgnječite rukom.
Dodajte na vrh noža šećera pa izmešajte viljuškom i kašikom i, ako je moguće, ostavite salatu da odstoji bar desetak minuta.
Sada prelijte sa malo jabukovog sirćeta i maslinovog ulja pa dobro izmešajte i pobiberite.
Po želji, dodajte i malo peršuna - za dekoraciju!
Napomena: mladi, zeleni kupus treba manje gnječiti i neka kraće stoji, a beli, jesenji kupus treba gnječiti više i ostaviti da duže odstoji.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!