DODAJTE 1 SASTOJAK U KOLAČ SA VIŠNJAMA: Retko ko zna da će samo ZBOG TOGA biti MEKAN
Kolač sa višnjama na tanjiru, Foto: Youtube/Jelena Petrović

preukusno

DODAJTE 1 SASTOJAK U KOLAČ SA VIŠNJAMA: Retko ko zna da će samo ZBOG TOGA biti MEKAN

Stalno ćete ga praviti po ovom receptu

Objavljeno:

Ovako mekani kolač sa višnjama domaćice nisu spremale.

Kolač će se topiti u ustima kada vidite njegovu pripremu.

Stalno ćete ga praviti po ovom receptu.

Kolač sa višnjama
foto: Printscreen/youtube/jelajelena1

Sastojci

Potrebno je:

5 jaja

300 g šećera

1 kesica vanilin šećera

300 g brašna

200 ml jogurta

1 / 5 Foto: Printscreen/youtube/jelajelena1

150 ml ulja

1 kesica praška za pecivo

500 g višanja

30 g griza

Za posipanje:

prah šećer

Priprema

Mikserom umutimo jaja dok ne postanu penasta. Postepeno dodajemo šećer i vanilin šećer. Mutimo dok se šećer ne otopi i lepo sjedini.

Dodajemo postepeno jogurt i nastavljamo sa mućenjem. Zatim dodajemo ulje i mutimo još malo.

Smanjimo brzinu miksera na najmanje. Postepeno, kašiku po kašiku, dodajemo prosejano brašno. Na kraju dodamo prašak za pecivo i nastavimo još malo sa mućenjem dok se smesa ne sjedini i ne razbiju grudvice.

Kolač sa višnjama
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Smesu sipamo već podmazan i brašnom posut pleh (39x25cm).

Višnje smo očistili od koštica i ocedili ih od viška tešnosti. Pospemo ih grizom i malo ih uvaljamo.

Tako pripremljene višnje poređati u pleh. Po neku višnju mozete utisnuti, a neke možete ostaviti po vrhu, sve zavisi kako želite da one budu u kolaču.

Kolač pečemo u vec zagrejanoj rerni na 180 C oko 30-35 minuta.

Seći na kocke i posuti prah šećerom.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.