recept
MARIJANIN RECEPT ZA PITU SA VIŠNJAMA, NIJEDNA KUĆA JE TAKO NE PRAVI: Kad je jednom OVAKO spremite, UVEK ĆETE
Nije teška za prirpemu, ređaju se kore, voćno punjnje i fil od belanaca
Ako volite da pravite poslastice, pogotovo voćne pite, onda je ovo pravi recept za vas. Isprobajte pitu sa višnjama koja se ređa slično kao gibanica. Ukusna je, a recept je poslala Marijana. Nije teška za pripremu, ređaju se kore, voćno punjenje i fil od belanaca.
Uživajte!
Sastojci:
500 g kora za pitu
4 jajeta
100 ml ulja
350 ml jogurta
8-9 kašika šećera
5-6 kašika voćnog punjenja po izboru (višnje)
Priprema:
Belanca umutite u čvrst šne uz dodavanje šećera. Postepeno dodajte žumanca uz mućenje, pa na kraju umešajte jogurt i ulje koje ste prethodno sjedinili. Stavite jednu koru na dno pleha, premažite je filom od jogurta, pa preko rasporedite 3-4 blago zgužvane kore, zavisno od veličine pleha.
Premažite ih filom od jogurta, pa ponovite postupak, ali u suprotnom smeru ređanja kora. Opet premažite filom, zgužvajte dve kore, pa ih premažite voćnim punjenjem. Ponavljajte sa preostalim filom i korama. Završite filom. Pecite prvo 5 minuta na 200°C, a zatim još 35-40 minuta na 180°C. Ostavite da se ohladi, pa pospite prah šećerom.
(Espreso/Stvar ukusa/Marijana Petrović)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!