poslastica
NIJEDNA PROSLAVA NIJE MOGLA DA SE ZAMISLI BEZ OVOG KOLAČA: Postoje razni recepti, ali ovaj "NA ŠOLJE" je NAJLAKŠI
Peći na 180 stepeni dok ne porumeni lepo kolač
U Jugoslaviji ni jedna poslava nije mogla da prođe bez lenje pite.
Kolač koji vole sve generacije.
Ukusan kolač, idealan u zimskim danima.
Sastojci za testo:
1 margarin
4 jajeta
1 šoljica za kafu ulja
1 šoljica za kafu mleka
1 prašak za pecivo
150 g šećera
400 g brašna
Sastojci za fil:
500 g narendanih jabuka
cimet
Priprema:
Umutiti jaja i šećer pa dodati omekšali margarin, mleko i ulje. Na kraju dodati brašno sa pecivom. Kada se ujedini smesa (gušća je) izliti u podmazan pleh polovinu smese, preko nje rasporediti rendane jabuke posute cimetom. Preko njih razliti drugi deo smese. Peći na 180 stepeni dok ne porumeni lepo kolač.
(Espreso/Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!