preukusno
SOČNE KIPARSKE ĆUFTE U KOJIMA ĆE SVI UŽIVATI: Od srpskih ih razlikuje samo 1 sastojak, ovo je TRADICIONALNI RECEPT!
Mirisni začini im daju poseban šmek
Kiparske ćufte su odličan predlog za nedeljni ručak.
Ćufte spadaju u omiljena srpska jela, a prave se od mlevenog mesa. Obično se služe sa pire krompirom i u paradajz sosu, a ako ste ljubitelj, onda isprobajte i recept za kiparske. Od naših ih razlikuje jedan sastojak, a to je krompir koji se dodaje, a začini im daju poseban šmek. Sočne ćufte na kiparski način su sočne i ukusne, a možete da ih služite uz caciki salatu.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mlevenog mesa
- 650 g krompira
- 2 crna luka
- 1 veza peršuna
- 3 jajeta
- 2-3 kašike prezli
- 2 kašike sušene nane
- malo cimeta
- malo muskatnog oraščića
Priprema:
Izrendajte krompir, pa dobro iscedite svu vodu. Crni luk sitno iseckajte, kao i peršun. U činiji pomešajte mleveno meso, krompir, jaja, peršun, crni luk, prezle, pa posolite i pobiberite i onda dodajte ostale začine, kao što su nana, muskatni oraščic i cimet. Dobro sjedinite smesu da se svi sastojci lepo pomešaju, a onda pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. Oblikujte ćufte i pržite u zagrejanom ulju.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!