SOČNE KIPARSKE ĆUFTE U KOJIMA ĆE SVI UŽIVATI: Od srpskih ih razlikuje samo 1 sastojak, ovo je TRADICIONALNI RECEPT!
Ćufte, Foto: PRINTSCREEN/YT/KAZAN

preukusno

SOČNE KIPARSKE ĆUFTE U KOJIMA ĆE SVI UŽIVATI: Od srpskih ih razlikuje samo 1 sastojak, ovo je TRADICIONALNI RECEPT!

Mirisni začini im daju poseban šmek

Objavljeno:

Kiparske ćufte su odličan predlog za nedeljni ručak.

Ćufte spadaju u omiljena srpska jela, a prave se od mlevenog mesa. Obično se služe sa pire krompirom i u paradajz sosu, a ako ste ljubitelj, onda isprobajte i recept za kiparske. Od naših ih razlikuje jedan sastojak, a to je krompir koji se dodaje, a začini im daju poseban šmek. Sočne ćufte na kiparski način su sočne i ukusne, a možete da ih služite uz caciki salatu.

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog mlevenog mesa
  • 650 g krompira
  • 2 crna luka
  • 1 veza peršuna
  • 3 jajeta
  • 2-3 kašike prezli
  • 2 kašike sušene nane
  • malo cimeta
  • malo muskatnog oraščića
Začini
Začinifoto: Profimedia

Priprema:

Izrendajte krompir, pa dobro iscedite svu vodu. Crni luk sitno iseckajte, kao i peršun. U činiji pomešajte mleveno meso, krompir, jaja, peršun, crni luk, prezle, pa posolite i pobiberite i onda dodajte ostale začine, kao što su nana, muskatni oraščic i cimet. Dobro sjedinite smesu da se svi sastojci lepo pomešaju, a onda pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. Oblikujte ćufte i pržite u zagrejanom ulju.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.