STAVITE TAČNO OVOLIKO VODE U PIRINAČ I NEĆE BITI SUV: Jedino ovakva razmera je ISPRAVNA, svaka domaćica MORA DA ZNA
Pirinač, Foto: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver

obratite pažnju

STAVITE TAČNO OVOLIKO VODE U PIRINAČ I NEĆE BITI SUV: Jedino ovakva razmera je ISPRAVNA, svaka domaćica MORA DA ZNA

Pripremite savršen pirinač, nije teško

Objavljeno:

Pirinač je ukusan prilog, ali ne ume svako da ga napravi. Često se dešava da se zrna zalepe i da on bude suv. Postoji par caka koje su podelile iskusne domaćice i profesionalni kuvari kako da pirinač uvek ispadne super.

Najbitniji sastojci su svakako bujon i puter, jer će svako zrno biti savršeno ako se spremi sa njima.

Pirinač
foto: Printscreen/Youtube/Gastro brat

Ali, ako vam je potreban samo kuvan pirinač, jer hoćete da ga iskoristite za neko drugo jelo, onda vam otkrivamo u čemu je tajna. Bitna je količina vode koju sipate, jer se tako neće zalepiti i neće biti suv.

Svaka sorta pirinča ima drugačije proporcije, pa se tako dugi pirinač kuva 20 minuta, a na 200 g ide 450 ml vode. Ako ste izabrali kratki pirinač na 200 g je dovoljno 400 ml vode, a za 200 g braon pirinča treba 500-600 ml vode.

I još jedna bitna stvar, za koristite šerpu sa debelim dnom za kuvanje, a začinima poboljšajte ukus.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.