NEODOLJIVA
CARSKA PITA ĆE SAMO NA OVAJ NAČIN ISPASTI MEKANA: Sipajte 1 sastojak u smesu i BIĆE UKUSNIJA NEGO IKAD
Uz dodavanje jogurta, ova pita biće mekana i vazdušasta
Brza, ukusna, neodoljiva carska pita. Nema ko joj ne može odoleti, a priprema se veoma lako.
Evo jednog recepta, pa vi sami dajte ocenu.
Sastojci:
jaja 4
brašno 2 čaše od 2 dl
kukuruzno brašno 1 čaša
jogurt 250 ml
ulje 100 ml
prašak za pecivo 1 kesica
šunka 100 g
parizer 100 g
čajna 100 g
kiseli krastavčići 4
so 2 kašičice
Kako pripremiti:
Jaja umutiti penasto, posoliti, pa dodati jogurt i ulje. Sitno iseckati šunku, parizer, čajnu i krastavčiće (po receptu ide i 100 grama sira i malo seckane kisele crvene paprike).
Obično i kukuruzno brašno pomešati sa praškom za pecivo. Dodati u umućena jaja, pa lagano sjediniti varjačom. Zatim lagano umešati sve iseckane sastojke.
Tepsiju nauljiti, posuti brašnom i izliti smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne porumeni.
(Espreso/BlicŽena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!