PUSLICE SA KOKOSOM KAKVE NISTE PROBALI: Obožavaćete ih, a što je najbolje - spremne su za MANJE OD POLA SATA
Puslice, Foto: Printscreen/Youtube/Готовим с Оксаной Пашко

RECEPT

PUSLICE SA KOKOSOM KAKVE NISTE PROBALI: Obožavaćete ih, a što je najbolje - spremne su za MANJE OD POLA SATA

Ceo svet ih obožava, a ni vi nećete ostati ravnodušni

Objavljeno:

Mnogi od nas su odrasli uz puslice - laganu poslasticu od šećera i belanaca, ali sigurno mnogi ne znaju kratku priču u vezi sa njima.

Naime, njih je navodno 1720. godine izmislio švajcarski poslastičar Gasparini, a neki izvori tvrde da su ovi slatki kolačići u to vreme već postojali, a da ih je ovaj slavni kuvar samo poboljšao.

Danas su najpoznatije francuske, italijanske i švajcarske puslice, a razlika je u tome što se jedne jedu sirove ali dobro umućene, druge se kuvaju, dok se treće kuvaju na pari, pa mute.

Ipak, postoji i srpska verzija ovog kolača, a kod nas se puslice prave tako što se suše u rerni na niskoj temperaturi.

Ukoliko još uvek niste, isprobajte verziju sa kokosom, neće vam oduzeti mnogo vremena, a i te kako će vas oduševiti.

Vreme pripreme:

30 minuta

Sasotojci:

2 belanceta

150 g kokosa

100 g šećera

prstohvat soli

Priprema:

Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa postepeno dodajte šećer i mutite sve dok ne dobijete čvrst šne, a zatim lagano umešajte kokos.

Stavite na pleh pek papir, pa smesu vadite kašikom.

Puslice ređajte na pleh, a zatim ih pecite oko 15-20 minuta na 180 stepeni.

Izvadite ih iz rerne i ostavite ih da se ohlade.

Bon appetit!

(Espreso/23sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.