povedite računa
DA LI ZNATE KOLIKO JAJA SE DODAJE U SMESU ZA PALAČINKE? Veoma je važno, samo tako neće biti ŽILAVE
Pomoću ovih saveta ne postoji šansa da palačinke ne uspeju
Kada pogledate sastojke, pomislite kako palačinke nije teško spremiti. Samo ih umutite, a onda pržite u tiganju. Ali, nije sve tako jednostavno. Često se dešavalo dasmesa za palačinke nije dobra i da one ne uspeju. Takođe, ako uspeju nisu prozračne i mekane. Pa, u čemu je onda tajna?
Morate da vodite računa o količini i kvalitetu pojedinih sastojka. U nastavku teksta pročitajte na šta posebno treba da obratite pažnju, a najbitnija stavka su svakako jaja.
Кoliko jaja dodati u testo?
Oni koji tek počinju da kuvaju, veruju da što više jaja stave u smesu da će ona biti bolja. Ali, to samo kvari ukus i na kraju ćete dobiti palačinke koje su gumene. Znači, ako stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, a jedno jaje je opet premalo. A kako da znate koja je količina odgovarajuća? Idealna količina je 2 jajeta na svakih 500 ml mleka. Upravo ovaj odnos obezbeđuje pripremu najlepših palačinki.
Na šta još treba da obratite pažnju
Ono što je još bitno, ako želite mekane i ukusne palačinke, jeste koliko brašna dodajte u smesu. Ako koristite 2 jajeta i 500 ml mleka, onda dodajte 300 g brašna. Obavezno ga prosejte, a poželjno je da to uradite nekoliko puta.
Mleko možete da zamenite i jogurtom.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!