OBRATITE PAŽNJU
SVI TREBA DA ZNAJU OVAJ TRIK SA SVINJSKIM MESOM: Kuvari otkrili šta URADE SA NJIM PRE PRŽENJA, POJMA NISMO IMALI
Poznato je da je meso uvek lepše ako dugo odstoji u marinadi. Upiće sokove aromatične smese i nakon pečenja će biti softanije i manje žilavo
Da biste pripremili sočne i meke odreske od svinjskog mesa, važno je da znate nekoliko proverenih caka.
Tako, na primer, poznato je da je meso uvek lepše ako dugo odstoji u marinadi. Upiće sokove aromatične smese i nakon pečenja će biti softanije i manje žilavo.
Ako ga dinstate, najbolje je da poklopite posudu kako bi se u posudi zadržala vlaga i praktično se "obarilo" u sopstvenim sokovima.
Ali postoji još jedan trik koji vam kuvari neće rado otkriti.
"Nikada ne uklanjajte kost sa odrezaka. Tokom procesa prženja, ova kost daje mesu izvanredan ukus. Potrebno je samo da napravite plitki rez duž kostiju. Tako će se meso dobro ispržiti, a kost će puštati svoje sokove i njima 'zalivati' meso", objasnio je šef restorana "Goodman".
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!