PRE STAVLJANJA JUNEĆIH REBARA U SUPU 1 STVAR OBAVEZNO MORATE DA URADITE: Samo tako će meso biti MEKANO
Supa, Foto: Privatna arhiva

recept

PRE STAVLJANJA JUNEĆIH REBARA U SUPU 1 STVAR OBAVEZNO MORATE DA URADITE: Samo tako će meso biti MEKANO

Brz i lak recept za ukusnu domaću supu

Objavljeno:

Svaka domaćica ima svoj recept za domaću supu, a jedna mlada domaćica je svoj podelila sa nama. Recept je veoma lak za pripremu, pa će i oni koji se ne snalaze tako dobro u kuhinji moći da ga naprave.

Sastojci:

300gr junećih rebara

5,6 šargarepa

malo peršuna

kašika vegete

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Priprema:

U lonac staviti meso, iseckanu šargarepu i peršun pa sve zajedno preliti vodom. Zatim dodati kašiku vegete i promešati. Kuvati sve zajedno jedno 2h, dok meso ne postane mekano. Dok se kuva potrebno je pratiti da ne ostane bez vode.

Pre stavljanja junećih rebara u supu prokuvajte ih nekih 10 minuta kako bi bila mekana.

Kada je supa gotova skloniti sa šporeta i lepo procediti, a po potrebi zakuvati.

Proces zakuvavanja je sledeći:

Kada se supa skuva u loncu, ona se tad procedi u jednu veliku serpu i kad se zakuvava iz te šerpe se sipa u manju i doda se malo vode. Onda sačekate da to provri i dodate još malo vegete i rezance.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.