SJAJNO
URADITE OVO SA HLEBOM I DOBIĆETE NEŠTO NEVEROVATNO: Domaćice se pomamile, TRIK je genijalan
Savršen recept kada nemate rešenje
Sastojci
Potrebno je:
stari hleb
Priprema
Hleb, nikada, ne bacam. Koristim ga na razne načine, a sve što ostane upotrebim ga da napravim prezle.
Stari hleb usitniti, u secku, dok se ne naprave mrvice. U veliki pleh, od el. šporeta, staviti pek papir, pa izručiti mrvice i pravilno ih rasporediti.
Rernu ugrejati na 150 stepeni. Staviti pleh u zagrejanu rernu. Povremeno vaditi pleh i promešati hlebne mrvice. Kada dobro porumene izvaditi pleh, isključiti rernu, pa ih ponovo vratiti i ostaviti u, poluotvorenoj rerni, dok se, rerna, ne ohladi.
Kada se rerna ohladila izvaditi pleh, pa mrvice još jedanput staviti u secko.
Sa nekoliko obrtaja, mrvice će dobiti strukturu kao kupovne prezle.
Staviti ih u odgovarajuću posudu sa poklopcem. Ne treba poseban način čuvanja. Ja ih držim pored šporeta i, verujte mi, da su mnogo ukusnije nego kupovne.
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!