oprezno
AKO POSLE SARME OSETITE OVE SIMPTOME, OBRATITE SE LEKARU: Možete upasti u problem ako ne budete DOVOLJNO PAŽLJIVI
Trovanje sarmom može biti veoma opasno ako primetite sledeće simptome
Sarma je jedan od glavnih specijaliteta na svakoj prazničnoj trpezi.
Novogodišnji i božićni praznici su tu, a red je da znate neke stvari kako ne biste upali u problem.
Nemojte mislite da jednom napravljene sarme možete da jedene narednih nedelju dana samo zato što ste ih stavili u zamrzivač.
Kao i druga hrana, i sarme imaju svoj rok trajanja pre nego što se pokvare.
Dakle, koliko dugo sarme mogu da ostanu sveže?
Odgovor na ovo pitanje prvenstveno zavisi od toga gde ih držite - ali jedna stvar je veoma važna, morate ih staviti u frižider maksimum dva sata nakon što ste ih napravili.
Kako biste im produžili životni vek, nemojte ih stavljati u frižider u šerpi u kojoj ste ih spremili, već ih prebacite u vakumske posude ili dobro zamotajte u aluminijumsku foliju.
Ako ih čuvate na pravilan način, sarme mogu da ostanu sveže 3 do 4 dana.
U slučaju da ne planirate da ih sve pojedete za ovo vreme, dobro rešenje predstavlja zamrzivač u kom mogu da ostanu sveže 3 do 4 meseca.
Trovanje ponekad može biti veoma opasno ako primetite sledeće simptome, odmah zovite doktora:
- Često povraćanje i nemogućnost zadržavanja vode
- Krv u stolici
- Proliv koji traje više od 3 dana
- Izuzetan bol ili grčevi u stomaku
- Temperatura viša od 38 stepeni Celzijusa
Ruska salata takođe ima svoj rok trajanja.
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!