TAJNA NAJBOLJEG RESTOVANOG KROMPIRA JE U 1 SASTOJKU: Samo tako će biti SOČAN I UKUSAN
Restovan krompir, Foto: Printscreen Youtube/Silvana's Kitchen

recept

TAJNA NAJBOLJEG RESTOVANOG KROMPIRA JE U 1 SASTOJKU: Samo tako će biti SOČAN I UKUSAN

Mnoge domaćice prave restovani krompir na masti i sa malo slatke crvene paprike, ali mi vam predlažemoda umesto masti koristite bujon

Objavljeno:

Restovani krompir se pravi od najomiljenijeg povrća, a najjeftiniji je prilog. Savršeno se slaže uz bilo koje meso, kao i sa sarmom ili podvarkom. Ono što je bitno kod ovog priloga jeste da odaberete odgovarajući krompir, jer od njega sve zavisi, a znaćete da je dobar ako ima što više skroba.

Mnoge domaćice prave restovani krompir na masti i sa malo slatke crvene paprike, ali mi vam predlažemoda umesto masti koristite bujon. U njemu je tajna najboljeg restovanog krompira, a bujon uvek treba da imate u zamrzivaču jer popravlja ukus skoro svakom jelu i vredan je sastojak.

Krompir
foto: PRINTSCREEN/YT/CHEF JACK OVENS

Sastojci:

2 crna luka

1 kg krompira

1 čaša pilećeg bujona

malo slatke crvene paprike

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na kocke. Zatim ga obarite u ključaloj vodi nekih 5-10 minuta. Na ulju dobro propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte bujon. Bujon ako nemate spreman, napravite tako što ćete pola pileće kocke za supu rastopiti u vreloj vodi.

Krompir
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/COOKIST WOW

Kada tečnost malo ispari dodajte proceđeni krompir i malo ga pritisnite viljuškom. Pospite slatkom crvenom paprikom. Promešajte sastojke, a ako želite možete da ga stavite u rernu da se zapeče ili da ga pržite na šporetu.

Ako volite da eksperimentišete sa hranom, dodajte mu i pržene pečurke.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.