PRAVI SRPSKI RECEPT KOJI JE OBAVEZAN NA BOGOJAVLJENJE: Svaka kuća ga mora imati na STOLU, evo u čiju ČAST se pravi
Pihtije, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

nezaobilazne

PRAVI SRPSKI RECEPT KOJI JE OBAVEZAN NA BOGOJAVLJENJE: Svaka kuća ga mora imati na STOLU, evo u čiju ČAST se pravi

Nakon 6 sati kuvanja izvaditi iz vode sav sadržaj koji se kuvao

Objavljeno: 09:51h

Običaj je da ih pripremamo na Krstovdan, kada se inače posti, jedemo ih na Bogojavljenje u čast krštenja Isusa Hrista. One su nezaobilazne i na slavi Sveti Jovan.

Sastojci:

6 litra vode 5 sirovih svinjskih nogica oko 1 kg suve svinjske butkice 500 g mesa od buta u komadu 4 kafene kašičice soli 2 glavice belog luka

Pihtije
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

U vodu staviti nogice i so i kuvati oko 4 sata na tihoj vatri. Dodati suvu butkicu i meso od buta (u komadu) i kuvati još 2 sata. U toku kuvanja obavezno skidati penu i masnoću koja se sakupi na površini vode.

Nakon 6 sati kuvanja izvaditi iz vode sav sadržaj koji se kuvao. Nogice baciti, a ostalo meso očistiti od kostiju i iscepkati na sitne komade. Komadiće mesa pomešati sa ispasiranim belim lukom.

Pihtije
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Poređati tanjire (ili pleh) i u njih sipati proceđenu vodu u kojoj se kuvalo meso i nogice, pa dodati iscepkane komadiće mesa pomešanog sa lukom. Ostaviti u hladnoj prostoriji (ili frižideru) da se pihtije dobro stegnu.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.