IMA LI ŠTA UKUSNIJE OD PICE ZA DORUČAK? Sveža mocarela, parmezan i jaje na vrhu - ukus je BOLI GLAVA
Pica, Foto: Profimedia

RECEPT

IMA LI ŠTA UKUSNIJE OD PICE ZA DORUČAK? Sveža mocarela, parmezan i jaje na vrhu - ukus je BOLI GLAVA

Hrskava korica i ukusan nadev za dobro jutro

Objavljeno:

Možete li da zamislite išta ukusnije od pice za doručak?

Samo zamislite, sveža mocarela sa kuvanom slaninom, rendanim slanim parmezanom i jajetom na vrhu.

Ovaj recept kombinuje najbolje iz oba sveta ukusa, i hrskavu koricu i ukusan nadev, što je ujedno i garancija da će cela porodica da uživa.

Satstojci:

  1. testo za picu
  2. maslinovo ulje
  3. 2 velike loptice sveže mocarele isečene na komade
  4. 8 trake kuvane slanine
  5. ¼ šolje rendanog parmezana
  6. 2 jajeta
  7. seckani vlasac ili rukola ili mladi luk za ukrašavanje (opciono)
  8. so i biber
  9. ljuspice crvene tucane paprike (opciono)
Pica
foto: Profiemdia

Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni.

Podelite testo za picu na dva jednaka dela za dve manje pice. Svaki komad testa razvucite kružnim pokretima, a zatim ih oba položite na ravnu površinu i poravnajte pomoću oklagije.

Kada su vaše dva testa za picu ravna i spremna za pečenje, pokapajte vrh svakog maslinovim uljem.

Isecite mocarelu na komade i na svaku picu stavite jednaku količinu. Rasporedite jednako i slaninu i parmezan.

Prebacite pice u rernu i pecite 12-13 minuta dok kora ne porumeni.

Šest minuta nakon pečenja, dodajte jaja u sredinu svake pice i nastavite da pečete u rerni dok belance ne prestane da bude sirovo.

Izvadite picu iz rerne.

Začinite solju i biberom, vlašcem, mladim lukom i listićima crvene paprike po potrebi isecite i poslužite.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.