OVAJ KOLAČ NOSI NAJPERVERZNIJI NAZIV KOJI STE IKAD ČULI: Srpkinje ODLEPILE za njim, evo na kakvu STVAR ASOCIRA
Medeno srce, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

recept

OVAJ KOLAČ NOSI NAJPERVERZNIJI NAZIV KOJI STE IKAD ČULI: Srpkinje ODLEPILE za njim, evo na kakvu STVAR ASOCIRA

Kolač poslužite sa šlagom

Objavljeno: 13:39h

Srpske domaćice poludele su za kolačem koji se krije iza atraktivnog naziva "Crnac bez jaja". Osim interesantnog imena, koje svakako rasplamsava maštu, ovaj kolač je i izuzetnog ukusa, a sprema se vrlo lako.

Za testo:

3 jogurta (3×180 g)

300 g pšeničnog glatkog brašna

250 g šećera

120 ml ulja

25 g kakaa

2 kašičice Sode bikarbone

maslac za premazivanje pleha

Za glazuru:

150 g maslaca

150 g čokolade za kuvanje

120 g šećera

120 ml mleka

Medeno srce
foto: Printscreen Youtube/Kuvamo jako

Priprema:

Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu izmutite mikserom 2-3 minuta.

Smesu izlijte u pleh veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

Maslac istopite, maknite s šporeta, ubacite čokoladu, šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje:

Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.