PITA PO RECEPTU DUŠANA SVILARA: Punjena šarenim nadevom biće pun pogodak za SLAVSKU TRPEZU
Pita, Foto: Printscreen Youtube/Prakticna zena

recept

PITA PO RECEPTU DUŠANA SVILARA: Punjena šarenim nadevom biće pun pogodak za SLAVSKU TRPEZU

U emisiji Nataše Pavlović čuveni pevač je podelio recept za pitu sa pečenim paprikama

Objavljeno:

Uemisiji "Praktična žena" gost je bio pevač Dušan Svilar i otkrio je recept za njegovu omiljenu pitu. Pravi se od lisnatog testa, pečenih paprika, kao i šampinjona i sira.

Gurmansko vojvođansko predjelo je idealno i za večeru ili doručak, ali i za svečanu slavsku trpezu. Priprema nije komplikovana, a ukus je prosto fantastičan.

Sastojci:

3 pakovanja lisnatog testa

2 struka praziluka

600 g šampinjona

10 pečenih paprika

3 jajeta

200 g kisele pavlake

200 g tvrdog sira

Dušan Svilar
foto: Dado Đilas

Priprema:

U tiganju propržite seckane pečurke, posolite, pa dodajte i seckani praziluk. Dobro posolite i pobiberite, pa dinstajte dok sastojci ne omekšaju. Lisnato testo razvucite, pa stavite u tepsiju.

Pečene paprike očisitite i pola količine, u komadu reađajte po testu, pa sipajte pola smese sa pečurkama i prazilukom. Pospite rendanim sirom (100 g). Preko stavite drugo testo.

Poređajte preostale paprike, a zatim i smesu od pečuraka i praziluka. Pospite preostalim rendanim sirom, pa preko stavite i treće testo. Umutite jaja sa kiselom pavlakom i sipajte preko testa.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.