![ČIZKEJK PO ORIGINALNOJ RECEPTURI: Postoje trikovi koji će vam OLAKŠATI PRIPREMU, na 1 stvar POSEBNO obratite pažnju](/data/images/2022/02/18/12/1112967_cizkejk_ls.jpg)
recept
ČIZKEJK PO ORIGINALNOJ RECEPTURI: Postoje trikovi koji će vam OLAKŠATI PRIPREMU, na 1 stvar POSEBNO obratite pažnju
Ako želite da napravite savršeno vazdušast i kremast čizkejk onda je ovo recept za vas
Čizkejk je poslastica koja je popularna u celom svetu, a u nastavku teksta pročitajte originalni recept. Sastojci su slični kao i za skoro svaki čizkejk, ali postoji par trikova koji će vam olakšati pripremu, a kolač će uvek ispasti savršeno.
Najvažnije je da sastojci za fil budu sobne temeprature, jer će se tako lakše umutite i neće ostati grudvice.U fil obavezno dodajte i malo brašna jer ono omogućiti da prilikom pečenja ne popuca, a i lepše će sjediniti ostale sastojke. A za bolji ukus dodajte i ekstrakt vanile, a ako imate seme to je još bolje.
![Čizkejk](/data/images/2022/12/29/23/1310825_screen-shot-20221229-at-23.05.40_ff.jpg?ver=1673299291)
Za vazdušastu teksturu čizkejka, jaja su jako bitna, ali nikako nemojte da ih dodajte odjednom, jer ćete tako uništiti strukturu fila. Dodajte ih odvojeno i mutite samo dok ne vidite da su se sjedinili sa ostalim sastojcima. Nemojte da preterujete.
Kako fil ne bi pukao obložite kalup alu folijom, pa je stavite u drugu tepsiju sa vodom. Ovo pečenje na pari će sprečiti da se čizkejk osuši i popuca. Kako ne bi izgoreo pecite ga samo sat vremena, a zatim i sat vremena ostavite u isključenoj rerni da se pečenje dovrši.
Ako se ipak desi da pukne, napravite jednostavan preliv i on će popraviti stvar. Možete da ga koristite i ako čizkejk ne pukne. Ukrasite po želji i uživajte u kremastom i vazdušastom čizkejku.
![Čizkejk](/data/images/2022/08/01/07/1227561_cizkejk_ff.jpg?ver=1673299308)
Sastojci:
200 g keksa
1 kašika šećera
5 kašika putera
Za fil:
4 jajeta
230 g krem sira
1/2 šolje slatke pavlake
2 šolje kisele pavlake
2 šolje šećera
5 kašika brašna
prstohvat soli
1 kašičica ekstrakta vanile
![Čizkejk](/data/images/2022/06/30/16/1206257_smesa11_ff.jpg?ver=1673299327)
Za preliv:
2 šolje kisele pavlake
2 kašike šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Okrugli kalup nauljite i obložite pek papirom (samo ivice). Keks izblendirajte sa šećerom i istopljenim puterom. Sipajte u kalup i lepo utisnite. Pecite na 180°C nekih 8-10 minuta. Umutite krem sir sa šećerom, a zatim dodajte slatku pavlaku, kratko umutite, pa dodajte kiselu pavlaku, brašno, so i vanilu.
Umutite, pa postepeno dodajte jaja i posle svakog dodavanja sjedinite mikserom. Čim vidite da se jaje sjedinilo sa sastojcima, prestanite da mutite kako bi fil ispao savršeno. Sipajte fil preko ohlađene kore i lepo poravnajte.
![Torta, Čizkejk](/data/images/2022/06/13/11/1193527_screenshot-22_ff.jpg?ver=1673299350)
Sa spoljne strane obložite kalup aluminijumskom folijom i stavite u veću i dublju tepsiju. Sipajte vrelu vodu, treba da pokrijete 2,5 cm kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena, a zatim je isključite i ostavite čizkejk još sat vremena unutra.
Pomešajte kiselu pavlaku sa šećerom i vanilom i premažite čizkejk. Pecite još 10-15 minuta (bez dodatne tepsije). Ohladite čizkejk na sobnoj temepraturi, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. Možete da ukrasite voćem.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!