IDEALNA RIBA ZA BADNJE VEČE: Peče se samo 20 minuta, obratite pažnju na koliko stepeni (VIDEO)
Ispečena riba, Foto: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now

isprobajte

IDEALNA RIBA ZA BADNJE VEČE: Peče se samo 20 minuta, obratite pažnju na koliko stepeni (VIDEO)

Svima će se svideti, a služite sa krompir salatom ili barenim povrćem

Objavljeno:

Za Badnje veče na trpezi poslužite ovu preukusnu ribu.

Približava se Badnje veče, a u toku je i Božićni post, pa ako želite da obogatite vašu trpezu preukusnim jelom naš predlog je riba iz rerne. Jednostavno se pravi, možemo da kažemo da je najteži posao da se očisti, a ni to nije mnogo komplikovano. Možete da koristiti i morsku i rečnu, a preliv koji ide na kraju daje potpuno drugačiji ukus. Svima će se svideti, a služite sa krompir salatom ili barenim povrćem.

Sastojci:

  • riba po želji
  • beli luk
  • limun
  • peršun
  • mirođija

Za preliv:

  • puter
  • beli luk
  • mirođija

Priprema:

Ribu očistite iznutra i spolja, ali ne skidajte glavu i rep. Zasecite je sa obe strane na tri mesta. Unutra je napunite krupnije seckanim belim lukom, limunom, mirođijom i peršunom. Zavežite je kuhinjskim koncem i stavite na pleh. Prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite, pa lepo utrljajte. Okrenite na drugu stranu i ponovite postupak. Pecite 20 minuta na 200°C. Ostavite da odmori 5 minuta. U šerpi istopite puter i dodajte sitno seckani beli luk. Posle 5-10 minuta sklonite sa šporeta i dodajte seckanu mirođiju. Promešajte. Skinite konac i bogato prelijte ribu.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.