recept
OVA POSLASTICA JE OBAVEZNA NA STOLU ZA BADNJI DAN: Priprema se brzo i lako, UKUS JE NEVEROVATAN
Obavezno se mora naći na vašoj trpezi
Badnji dan je samo po sebi posebno koje svi proslavljamo u krugu porodice i pripremamo se za Božić. Kako se tog dana posti postoje jela koja se moraju naći na trpezi, a jedno od njih jeste pečena bundeva. Ona predstavlja sočan dezert posle teške, posne hrane.
Sastojci:
Potrebno je:
1 manja bundeva
po ukusu med
Priprema:
Bundevu operite i isecite na čamce, ne skidajte koru. Poređati u pleh obložen pek papirom i peći na 220 stepeni sat vremena, i nakon toga proveriti da li je pečena, ukoliko je sredina meka gotova je. Tako vruću prelijte sa medom i uživajte.
Savet:
Možete je posuti mešavinom šećera u prahu i cimeta ili vanil šećera. Lepo, zdravo i ukusno.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!