MALO KO ZNA DA SE RIBA U POSTU POHUJE SAMO U OVOJ SMESI: Od sada ćete to raditi NA 1 NAČIN
Oslić, Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

ZAPAMTITE TO

MALO KO ZNA DA SE RIBA U POSTU POHUJE SAMO U OVOJ SMESI: Od sada ćete to raditi NA 1 NAČIN

Obično ljudi za vreme posta ne jedu pohovanu hranu, ali više ne morate da se odričete tog zadovoljstva

Objavljeno:

Uz pomoć fantastičnog recepta pohovanje je moguće i u vreme posta.

Utoku je Božićni post, a približava se i Badnje veče, ali to ne znači da morate da se odreknete omiljene hrane. Obično ljudi za vreme posta ne jedu pohovanu hranu, ali više ne morate da se odričete tog zadovoljstva.

Oslić
foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

Napravite posni poh od namirnica koje svako ima, a umesto jaja koristite kiselu vodu. Ona će vezati smesu, pa se poh neće raspadati prilikom prženja, već će stvoriti lepu i hrskavu koricu. Ovu smesu možete da koristite i za pohovanje povrća, ribe, sira, mesa...

Sastojci:

3 kašike brašna

2 kašike palente

Riblja salata, Oslić
foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

1 kašičica slatke paprike

na vrh noža tucane sudžuk paprike

1 kašika senfa

oko 230 ml kisele vode

Oslić
foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

prezle

Priprema: Pomešajte brašno, palentu, slatku papriku, tucanu papriku, senf i kiselu vodu. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Uvaljajate povrće ili ribu u dobijenu smesu, pa zatim uvaljajte u przle. Pržite u dubokom ulju koje ste dobro zagrejali ili u rerni na pek papiru.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.