OVAKO SE SPREMA BOŽIĆNA ČESNICA: Svaka DOMAĆICA mora da ZAPIŠTE TAJ RECEPT
Božićna česnica, Foto: Profimedia

napravite te

OVAKO SE SPREMA BOŽIĆNA ČESNICA: Svaka DOMAĆICA mora da ZAPIŠTE TAJ RECEPT

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, a posle 10 minuta smanjite na 170 stepeni i pecite dok ne bude gotova

Objavljeno:

Česnica se mesi rano ujutru, kada prvo zvono zazvoni u crkvi.

Sastojci

brašno 1 kg

mleko1 /2 l

svež kvasac

Česnica
foto: Profimedia

1 kocka

jaja 2

so malo

Kako pripremiti

U malo mlakog mleka rastopiti kvasac. Dodati jedno umućeno jaje. Posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mlakog mleka da bi se dobilo glatko testo.

Nakon što se testo dobro izmesi, pokrite ga čistom krpom i ostavite da naraste. Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite. Testo za česnicu ne treba da naraste potpuno. Oblikujte je kao pogaču i ubacite novčić.

Testo, Pogača
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Pecite česnicu u podmazanom plehu. Postoje različiti običaji kad je reč o ukrašavanju - možete je išarati ubodima male grančice ili za dekoraciju možete napraviti tvrđe testo od brašna i vode, ukrase narežete, pravite po želji i nalepite na božićni kolač.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, a posle 10 minuta smanjite na 170 stepeni i pecite dok ne bude gotova.

(Espreso/Recepti.Žena.Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.