HRVATI PODVARAK NE MOGU DA ZAMISLE BEZ 1 SASTOJKA: Razlikuje se od NAŠEG, kuvarice same PROCENITE
Podvarak u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

za ručak

HRVATI PODVARAK NE MOGU DA ZAMISLE BEZ 1 SASTOJKA: Razlikuje se od NAŠEG, kuvarice same PROCENITE

Podvarak je najlepši sa vrućom projom, mada ga mi volimo i sa najobičnijim krompirom, skuvanim u ljusci

Objavljeno:

Napravite podvarak na hrvatski način.

1 kg kiselog kupusa ribanca

1/2 kg mesa (ćuretina, piletina, svinjsko...)

250 gr suvog mesa (ili prošarane slaninice)

1 praziluk

Podvarak
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

4 glavice crnog luka

malo ulja (ili masti)

6 kašika pirinča

malo aleve paprike

4 čena belog luka

Podvarak
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 crvena paprika (ili par kašika ajvara)

2 lovorova lista

malo soli i bibera

Priprema

1.

Iseći luk i praziluk, pa ga podeliti u dve šerpe. Siapati u svaku po malo ulja i (ili) masti. U jednoj šerpi će se pržiti luk, meso i slaninica, a u drugoj luk i kupus. Tako će jelo biti brže gotovo.

Luk i praziluk ispržiti, pa dodati meso i suvo meso (slaninicu) i sve pržiti petnaestak minuta.

2.

Podvarak
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Pre prženja, kupus obavezno (iako i nije prekiseo) oprati iz dve -tri vode (biće mnogo ukusniji), zatim ga rukama dobro ocediti i staviti da se prži sa lukom i prazilukom. Nakon desetak minuta prženja, dodavati po malo vode i dinstati ga bar još pola sata. Dodati začine, redom kako su navedeni (samo so dodati oprezno, jer su slani i kupus i suvo meso).

Izdinstan kupus sa začinima promešati sa isprženim mesom, dodati opran pirinač,i sve sipati u posudu u kojoj će se zapeći u rerni, zagrejanoj na 200 stepeni 30 - 40 minuta. Doliti 2-3 dl vode, tek da kupus ogrezne.

4.

Podvarak je najlepši sa vrućom projom, mada ga mi volimo i sa najobičnijim krompirom, skuvanim u ljusci.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.