ODUŠEVITE GOSTE
LAGANA BOŽIĆNA TORTA IDEALNA POSLE PEČENJA: Ima samo PAR SASTOJKA, pravi se VEOMA LAKO (RECEPT)
Božićna torta Julija je jedna veoma raskošna i bogata torta. Sa zaista puno orašastih plodova i tri vrste čokolade, puterom i špekulas keksima… Jedna od onih koje nikako nisu za svaki dan…
Sastojci
KORICE
12 belanaca
12 kasika šećera
24 kasike mlevenih oraha
3 kasike kakao
9 kasika brasna
FIL
12 zumanaca
12 kasika secera
100 gr mleka
4 stangle cokolade
Priprema:
Ispeci tri korice od po 4 belanca, 4 kasike secera, 8 kasika oraha, 1 kasika kakao i 3 kasike brasna. Peci u zagrejanoj rerni dok porumene i izvaditi da se ohlade. Umutiti mikserom 12 zumanaca sa 12 kasika secera, dodati 2 soljice mleka i staviti na paru da se kuva, dodati cokoladu i skuvati fil. Kada se ohladi dodati margarin. Umutiti 2 slaga sa 200 gr mleka.
Filovati prvu koricu filom, pa preko premazati slag, pa drugu isto tako. Odozgo tortu premazati samo braon filom, moze i slag, ali ja sam mislila da je mnogo slaga vec u torti, pa sam odozgo napravila ukrasne sare prah secerom. Ako zelite i slag odozgo, treba vam jos jedna kesica slaga.
(Espreso/Coolinarka)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!