LAGANA BOŽIĆNA TORTA IDEALNA POSLE PEČENJA: Ima samo PAR SASTOJKA, pravi se VEOMA LAKO (RECEPT)
Torta, Foto: Youtube printscreen bakina kuhinja

ODUŠEVITE GOSTE

LAGANA BOŽIĆNA TORTA IDEALNA POSLE PEČENJA: Ima samo PAR SASTOJKA, pravi se VEOMA LAKO (RECEPT)

Božićna torta Julija je jedna veoma raskošna i bogata torta. Sa zaista puno orašastih plodova i tri vrste čokolade, puterom i špekulas keksima… Jedna od onih koje nikako nisu za svaki dan…

Objavljeno: 15:55h

Sastojci

KORICE

12 belanaca

12 kasika šećera

24 kasike mlevenih oraha

3 kasike kakao

9 kasika brasna

FIL

12 zumanaca

12 kasika secera

100 gr mleka

4 stangle cokolade

Priprema:

Ispeci tri korice od po 4 belanca, 4 kasike secera, 8 kasika oraha, 1 kasika kakao i 3 kasike brasna. Peci u zagrejanoj rerni dok porumene i izvaditi da se ohlade. Umutiti mikserom 12 zumanaca sa 12 kasika secera, dodati 2 soljice mleka i staviti na paru da se kuva, dodati cokoladu i skuvati fil. Kada se ohladi dodati margarin. Umutiti 2 slaga sa 200 gr mleka.

Filovati prvu koricu filom, pa preko premazati slag, pa drugu isto tako. Odozgo tortu premazati samo braon filom, moze i slag, ali ja sam mislila da je mnogo slaga vec u torti, pa sam odozgo napravila ukrasne sare prah secerom. Ako zelite i slag odozgo, treba vam jos jedna kesica slaga.

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.