EVO KAKO DA VAM SE NE STVARA BUĐ NA DŽEMU: Potrebno je da uradite OVAJ TRIK i rešićete se problema
Džem, Foto: Printscreen, Youtube

SJAJNO

EVO KAKO DA VAM SE NE STVARA BUĐ NA DŽEMU: Potrebno je da uradite OVAJ TRIK i rešićete se problema

Kada pripremamo džem za zimu, poslednje što želimo jeste buđ po vrhu nakon što otvorimo teglu

Objavljeno: 18:41h

Postavlja se pitanje kako pravilno zatvoriti teglu sa džemom tako da se u njemu ne pojavi buđ? Pošto ovo pitanje muči mnoge domaćice, danas sa vama delimo efikasan način za sprečavanje pojave buđi u tegli džema.

Za početak neophodno je sterilisati ne samo teglu, već i poklopac! Ali ovo nije sva mudrost, jer, naravno, svi to rade.

Ali ne znaju svi da postoji trik kod sipanja džema u tegle. Naime, kako bi se izbegla pojava kondenzacije unutar tegle (koja pretenduje da kasnije postane buđ) ukoliko sipamo vruć džem u hladne tegle i zatvorimo, potrebno je da i tegle i poklopci budu vrući, kao i džem. Zatim, stavite ponovo džem sa teglama u rernu da se uhvati korica. Tegle zatvorite i okrenite ih naopako da se uhvati vakum u poklopcima. Kad se ohladi odložite džem u ostavu ili špajz.

(Espreso/Stvar Ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.