SJAJNO
EVO KAKO DA VAM SE NE STVARA BUĐ NA DŽEMU: Potrebno je da uradite OVAJ TRIK i rešićete se problema
Kada pripremamo džem za zimu, poslednje što želimo jeste buđ po vrhu nakon što otvorimo teglu
Postavlja se pitanje kako pravilno zatvoriti teglu sa džemom tako da se u njemu ne pojavi buđ? Pošto ovo pitanje muči mnoge domaćice, danas sa vama delimo efikasan način za sprečavanje pojave buđi u tegli džema.
Za početak neophodno je sterilisati ne samo teglu, već i poklopac! Ali ovo nije sva mudrost, jer, naravno, svi to rade.
Ali ne znaju svi da postoji trik kod sipanja džema u tegle. Naime, kako bi se izbegla pojava kondenzacije unutar tegle (koja pretenduje da kasnije postane buđ) ukoliko sipamo vruć džem u hladne tegle i zatvorimo, potrebno je da i tegle i poklopci budu vrući, kao i džem. Zatim, stavite ponovo džem sa teglama u rernu da se uhvati korica. Tegle zatvorite i okrenite ih naopako da se uhvati vakum u poklopcima. Kad se ohladi odložite džem u ostavu ili špajz.
(Espreso/Stvar Ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!