brza priprema
POSNA LENJA PITA SA ORASIMA: Ovo je pravo vreme da je pospete ŠEĆEROM U PRAHU, odlična poslastica za BADNJE VEČE
Izuzetno za dane posta, za posne slave i kao poslastica uopšte a lako za pripremu
Lenja pita je prava jesenja poslastica, u kojoj sočna jabuka u kombinaciji sa cimetom, upakovana u nežno testo, budi sva naša čula. Zašto se ova pita baš tako zove, ne zna se pouzdano, ali je sigurno da, kada je probate spremljenu po ovom receptu, nećete biti lenji da je ponovo napravite.
Sastojci:
- 400gr višanja iz zamrzivača ili svežih
- oko 500gr brašna
- 2 dl kisele vode
- 250 gr rastopljenog margarina
- 50 gr seckanih oraha
- 50 gr seckanog badema
- šećer po ukusu
- kesica vanilin šećera
- prah šećer za posipanje
- kesica praška za pecivo
Kako pripremiti:
U brašno staviti šećer, vanilu, prašak za pecivo, otopljeni margarin i kiselu vodu. Dobro umesiti testo i ostaviti desetak mnuta. U podmazan pleh rastanjiti polovinu testa pa staviti višnje, odozgo posuti badem i orah pa preko rastanjiti drugu polovinu testa. Peći na umerenoj temperaturi. Vruće pečeno posuti prah šećerom.
(Espreso/BlicŽena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!