recept
OVAKO MAĐARI SPREMAJU GULAŠ: Samo na ovaj način će JUNETINA BITI MEKANA
Uobičajeno, gulaš se priprema u većim količinama i poslužuje uz krompir, pirinač, testeninu
Gulaš je još jedno u nizu uobičajenih jela koje se pravi kod nas, premda potiče iz Mađarske.
Gulaš se može pripremati s raznim vrstama mesa, ali onaj pravi u sebi sadržava govedinu. U gulaš jela neki dodaju i krompir, dok s druge strane svaka porodica ima neki svoj poseban način na koji priprema ovo jelo.
Uobičajeno, gulaš se priprema u većim količinama i poslužuje uz krompir, pirinač, testeninu… ili neku dragu vam salatu. Pravi gulaš u sebi ima i po nekoliko kilograma mesa, a neizostavan sastojak je i luk.
Za pripremu vam je potrebno:
dve velike glavice luka kilogram teletine ili govedine dva čena belog luka nekoliko kašika paprike u prahu čaša crnog vina lovorov list, ulje, so, biber goveđi temeljac za podlivanje, ako ga nemate može da prođe i voda
Priprema:
Isečeni luk pržiti na vrućem ulju, dodati mu meso pa pržiti dok ne “posmeđi” sa svih strana. Zatim dodati crvenu papriku i peći nekoliko sekundi, dodati malo vina, beli luk i so. Promešati i dodati temeljac ili vodu te kuvati na srednje jakoj vatri uz neprestano podlivanje i mešanje.
Gulašu možete dodati pečurke i krompir, a pred kraj kuvanja dodaje se i lovorov list i ostali začini koje preferirate. Na kraju, poslužite ga toplog uz dodatke priloga koje volite, a najčešće su to testenina ili pire.
(Espreso/Dnevno.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!