BEZ OVIH MEDENJAKA NE MOŽE DA PROĐE ZIMA: Napravite ih pred NOVU GODINU i oduševite goste (RECEPT)
Medenjaci, Foto: Printscreen/youtube

PREUKUSNI I SLATKI

BEZ OVIH MEDENJAKA NE MOŽE DA PROĐE ZIMA: Napravite ih pred NOVU GODINU i oduševite goste (RECEPT)

Savršeni za dane pred nama

Objavljeno:

Zasučite rukave zajedno sa svojom decom i dopustite da ovi medenjaci ulepšaju magične novogodišnje dane.

Novogodišnji kolači, Keksići, Medenjaci
foto: Privatna arhiva

Sastojci:

220 g meda

220 ml mleka

250 grama brašna

120 g putera

2 jaja

2 kašike džema od šljiva ili ribizle

120 g šećera

kašičica sode bikarbone i praška za pecivo

kašika kakaoa

cimet, đumbir, karanfilić po ukusu ili gotovi začin za medenjake

Priprema:

Prokuvajte mleko. U to pomešajte med i sodu, ostavite da se ohladi. Pomešajte brašno sa kakaom, praškom za pecivo i začinima. Umutite puter sa šećerom. Zatim dodajte jedno po jedno jaje. U kremastu masu dodati polovinu brašna i polovinu mleka sa medom. Kada se sastojci sjedine, dodati ostatak. Na kraju dodajte džem. Prebacite testo u pleh za kolače. Pecite ih na 180 stepeni sat vremena.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.