PREUKUSNI I SLATKI
BEZ OVIH MEDENJAKA NE MOŽE DA PROĐE ZIMA: Napravite ih pred NOVU GODINU i oduševite goste (RECEPT)
Savršeni za dane pred nama
Zasučite rukave zajedno sa svojom decom i dopustite da ovi medenjaci ulepšaju magične novogodišnje dane.
Sastojci:
220 g meda
220 ml mleka
250 grama brašna
120 g putera
2 jaja
2 kašike džema od šljiva ili ribizle
120 g šećera
kašičica sode bikarbone i praška za pecivo
kašika kakaoa
cimet, đumbir, karanfilić po ukusu ili gotovi začin za medenjake
Priprema:
Prokuvajte mleko. U to pomešajte med i sodu, ostavite da se ohladi. Pomešajte brašno sa kakaom, praškom za pecivo i začinima. Umutite puter sa šećerom. Zatim dodajte jedno po jedno jaje. U kremastu masu dodati polovinu brašna i polovinu mleka sa medom. Kada se sastojci sjedine, dodati ostatak. Na kraju dodajte džem. Prebacite testo u pleh za kolače. Pecite ih na 180 stepeni sat vremena.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!