NJAMI
TRI NOVA RECEPTA ZA KUPUS SALATU: Ovako spremljena ide odlično UZ PEČENJE i RIBU (VIDEO)
U jednu se dodaje senf, u drugu jabuke, u treću jaja...
Svi dobro znamo koliko je kupus zdrav i presnom i u kiselom obliku – zato je kupus salata od slatkog kupusa jedan od najpristupačnijih i najprisutnijih salata na našim trpezama – najčešće se samo začoine solju, uljem ili sirćetom ili limunom – pa je vreme za gastro-inovaciju.
Ukoliko kod kuće imate svež kupus, onda napravite tri salate koje se fantastično slažu s pečenjem. Osvežavajuće i lagane, dopašće vam se na prvi zalogaj – u prvu ide dresig od senfa i limuna, u drugu se dodaju jabuke i kukuruz, a u treću kuvana jaja. Zanimljiva kombinacija sastojaka je ono što ove salate izdvaja od drugih, a super su i uz proju.
Kupus salata sa senfom (posno)
Sastojci:
400 g kupusa
peršun
2-3 kašike ulja
2 kašičica senfa
sok 1/2 limuna
Priprema: Kupus isecite na trake, pa ga posolite. Promešajte, dodajte ulje, senf i sok limuna, pa dobro promešajte.
Kupus salata sa jabukom i kukuruzom
Sastojci:
400 g kupusa
100 g kukuruza
1 zelena jabuka
1 krastavac
mirođija
3-4 kašike pavlake
so, biber po ukusu
1 kašika limunovog soka
Priprema: Pomešajte rendani kupus, kuvani kukuruz, jabuku isečenu na tanke trake, krastavac isečen na tanke trake i seckanu mirođiju. Posolite i pobiberite, pa dodajte pavlaku i limunov sok. Sve dobro promešajte.
Kupus salata sa jajima
Sastojci:
400 g kupusa
1-2 krastavca
mirođija
peršun
4 jajeta
2-3 kašike ulja
2 kašike pavlake
1 kašičica senfa
Priprema: Jaja skuvajte, pa odvojite žumanca od belanaca. Kupus isecite na trake, pa dodajte krastavac isečen na trake. Pomešajte i dodajte seckanu mirođiju i peršun, kao i belanca koja ste isekli na trake. Promešajte. Žumanca ispasirajte, pa posolite, pobiberite, dodajte ulje, senf i pavlaku. Sipajte preliv preko salate i dobro promešajte.
(Espreso/24/Sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!