njami
DOMAĆICE, OVOLIKO MLEKA JE POTREBNO ZA SAVRŠEN SUTLIJAŠ: Dezert koji svi vole će samo tako biti UKUSAN
Preporuka je kočanski pirinač
Sutlijaš je jedan od omiljenih dezerta u Srbiji. Lako se priprema, a ukus je neverovatno dobar.
Sastojci:
Priprema:
Pirinač ocistiti, oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kad voda skoro skroz uvri, smanjiti temperaturu (na 1,5) i sipati 1 čašu mleka. Kad uvri, dodati drugu čašu mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati još dve čaše mleka. Ukuvati i toplo sipati u činije. Ohladiti i posuti cimetom.
Savet:
Moja preporuka je kočanski pirinač. Možete staviti manje ili više šećera, po ukusu. Jedino je bitno da odnos pirinač, voda, mleko bude 1:2:4.
Prijatno!
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!