recept
POSNO MEDENO SRCE: Pravi se sa lakoćom, a najbolje je staviti OVAJ PEKMEZ
Sočan i preukusan kolač, a uz sve to gotov je za čas
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
Potrebno je:
- 300 ml vode
- 150 g šećera
- 600 g brašna
- kašika kakaoa
- 10 kašika džema od šljive
- 100 ml ulje
- dve kašičice sode bikarbone
ZA FIL: 10 kašika džema
- 2 šake mlevenih lešnika ili oraha
- ZA GLAZURU:
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Umutite vodu, šećer, brašno, kakao, ulje, džem, soda bikarbonu. Polovinu testa istresite u tepsiju i pecite oko 10 - 15 minuta na 200 stepeni. Izvadite iz rerne pa prelijte rastopljenom marmeladom u koju ste stavili mlevene orahe ili lešnije, pa preko džema sipajte testa ali ga predhodno razredite sa 5 kašika vode da bi se lakše razlilo preko marmelade. Pecite još 30 minuta ili dok ne budete sigurni da je gotovo. Prelijte glazurom.
(Espreso/NajŽena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!