RECEPT
PRE STAVLJANJA SVINJSKE BUTKICE U KISELI KUPUS 1 STVAR MORATE DA URADITE SA MESOM: Samo na taj NAČIN će imati ŠMEK
Recept za kupus sa butkicom iz snova
Čim krene hladnije vreme i jača jela ulaze u naše domove. Najviše se ljudi raduje kupusu i sarmi, a ovo je jedan od najboljih recepata za pripremu fenomenalnog kiselog kupusa.
Potrebno je:
jedna velika glavica kupusa
dimljena svinjska butkica
400 g domaće suve slanine
2 čena belog luka
1 kašičica tucane ljute paprike
začini
lovorov list
Priprema:
Kiseli kupus dobro oprati u nekoliko voda. Potom odvojiti listove.
U dublju posudu složiti red kupusa, pa na njega staviti dimljenu svinjsku butkicu, dodati dva čena belog luka.
Ako volite da kupus bude masniji, možete dodati i red sušene slanine. Preko nje staviti ponovo red kupusa, pa dodati začine. Obavezno stavite osim začina, soli, paprike i nekoliko listova lovorovog lista.
Prekrijte sa nekoliko raširenih listova, ušuškajte sve i nalijte vodom. Voda treba da ograzne kupus. Staviti na umerenu vatru da se kuva.
Nakon od prilike 2 sata iseći krompir na polovine i složiti ga preko kupusa. Pokriti posudu i vratiti na vatru. Nakon 40 minuta, krompir bi trebalo da je gotov. Kupus je do tada takođe kuvan.
Ovaj obork je kompletan. Polagano izvadite butkicu i isecite je na manje komade. Nakon toga poređajte okolo kupus, u sredini meso, a ko šta voli nek izvoli.
Napomena: Ukoliko ne želite ljuto iz recepta izostavite tucanu papriku, umesto nje stavite običnu slatku papriku.
(Espreso/stvarukusa.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!