njami
PRED KRAJ KUVANJA PREBRANCA OBAVEZNO UBACITE 1 VRSTU MESA U NJEGA: Samo tako će ispasti NAJBOLJE do SADA
Uglavnom se sprema bez mesa, ali uz njega dodatno kuvarice ili isprže nešto, tipa kobasice, šnicle
Jedan sastojak koji jelu daje poseban ukus.
Postoje razni recepti za pripremu prebranca, ali domaćice nekako najviše praktikuju pripremu na tradicionalni način. Ovo je jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak u vreme posta.
Uglavnom se sprema bez mesa, ali uz njega dodatno kuvarice ili isprže nešto, tipa kobasice, šnicle.
Ovo jelo je prilično jednostavno za pripremu, potrebno vam je nekoliko sastojaka i minimalno vremena. Najzahtevniji deo je zapravo vreme čekanja, jer se prebranac krčka dugo, ali za ukus ovog jela vredi čekati.
Sastojci:
700 gr pasulja
700 gr crnog luka
3 čena belog luka
2 kašike mlevene crvene paprike
So i biber
3-4 lista lovora
300 gr slanine u komadu
100 gr tanko sečene slanine
2 kašike masti
Ovaj recept ima poseban dodatak – slanina u listićima koja se stavlja pred kraj kuvanja, daje poseban ukus prebrancu.
Priprema
Noć ili bar nekoliko sati ranije potopiti pasulj u vodu. Procediti vodu, sipati čistu i staviti pasulj da se kuva sat vremena. Zatim u njega dodati sve začine i dodatke i ostaviti da se dokuva.
(Espreso/Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!