sastojci nisu skupi
OVAKO SE SPREMA POSNA MUSAKA OD KARFIOLA: Priprema se jednostavnije od MRSNE, a zasitiće celu porodicu (RECEPT)
U toku je Božićni post i ako se pridržavate, naš predlog za ručak je posna musaka sa karfiolom
Posna jela su jednako ukusna kao i mrsna, a danas postoji toliko različitih recepata, da se ne zna koji je bolji. Naš predlog je posna musaka sa karfiolom i pečurkama, a ako vam ovo nije dovoljno kao prilog možete da napravite i pečeni krompir. Sastojci za ovo jelo nisu preterano skupi, a zasitiće celu porodicu.
Sastojci:
- 1 karfiol
- 2 crna luka
- 300 g pečuraka
- 120 g biljnog sira
- 250 g posne pavlake
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
Karfiol isecite na cvetove i kratko blanširajte u ključaloj vodi koju ste posolili. Procedite i sipajte u vatrostalnu posudu.
Zatim pavlaku posolite, popiberite, pospite italijanskim začinom i belim lukom u prahu. Promešajte i sipajte u posudu.
Dobro promešajte, pa pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!