neverovarno ukusne
RECEPT ZA ĆUFTE NA FRANCUSKI NAČIN: 2 neobična začina ih razlikuju od naših, ZAVOLEĆETE IH na prvi zalogaj
Isprobajte i francuski recept za ćufte od mlevenog mesa
Hrana je u Francuskoj predstavljala ogledalo nacionalnog identiteta i ponosa. Zato i ne čudi činjenica da su prvi izdali kuvar 1490. godine, kada je kralj Šarl V naterao svog kuvara da napiše knjigu o spremanju jela.
Jedno od poznatijih jela su ćufte. Za razliku od Srba oni ih služe za Božić, kao predjelo. Prave ih od mlevenih kobasica i masti, ali možete da koristite koje želite mleveno meso.
Obično se služe regularno začinjene ćufte, a pored njih su i pikantne. Izaberite koje više volite i isprobajte preuskuno jelo.
Sastojci:
Za svinjske ćufte:
- 700 g mlevenog svinjskog mesa
- 10 g soli
- 2 g crnog bibera
Za juneće ćufte:
- 1 kg mevenog junećeg mesa
- 10 listova nane
- 1 kašika soli
- 20 g harisa paste
- prstohvat bibera
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica kima u prahu
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica marokanskih začina
- 60 ml maslinovog ulja
- 50 ml vode
Priprema:
Svinjsko mleveno meso posolite i pobiberite, promešajte, pa oblikujte ćufte. Poređajte na pleh obložen pek papirom.
U juneće mleveno meso dodajte seckanu nanu, so, biber, harisa pastu, sitno seckani beli luk, kim, slatku papriku, marokanski začin, maslovnovo ulje i vodu.
Dobro sjedinite sastojke i oblikujte ćufte. Poređajte na pleh pored običnih. Pecite na 200°C oko 10-15 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!