prijatno
DOMAĆICE, KADA UBACITE ZAPRŠKU U GRAŠAK 1 STVAR MORATE DA URADITE: Samo tako će ispasti GUST
Po želji može se dodati i malo belog bibera za pikantniji ukus
Svežem grašku je potrebno oko 2 sata da se lepo skuva, ali ako želite da ubrzate taj postupak obavezno ga potopite u mlakoj vodi. Grašak će nabubreti i to će smanjiti vreme kuvanja za nekih sat vremena.
Za pripremu graška veoma je bitna i dobra zaprška, a evo i recepta.
Sastojci:
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 češanj belog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 manja šargarepa
- 500 g grašaka
Zaprška:
Priprema:
Pola kilograma graška naliti sa litar i po vode pa dodati sitno naseckan crni luk, beli luk i šargarepu, dodati so i suvi biljni začin i sve zajedno staviti da se kuva.
Kada se sve lepo skuva i omekša napraviti zapršku i ostaviti još 5 minuta da provri sa zaprškom.
Savet:
Po želji može se dodati i malo belog bibera za pikantniji ukus...Prijatno...
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!