OVAKO MONASI PRAVE PREBRANAC ZA POST ILI BADNJI DAN: Stavljaju poseban SASTOJAK, ispadne kao TORTA! (RECEPT)
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

SAVRŠEN PASULJ

OVAKO MONASI PRAVE PREBRANAC ZA POST ILI BADNJI DAN: Stavljaju poseban SASTOJAK, ispadne kao TORTA! (RECEPT)

Svi vernici Badnje veče obeležavaju strogim postom, a evo kako da pripremite najlepši pasulj prebranac

Objavljeno:

Potrebno je:

- 300 g belog pasulja tetovca

- 2 glavice crnog luka

- 2 suve crvene paprike

Preliv:

- 200 g crnog luka

- 50 g šargarepe

- 3 čena belog luka

- 1 vezica peršuna

- biber, ulje, so

1 / 11 Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

Priprema:

Pasulj potopite uveče u hladnu vodu, a sutradan ga kuvajte u nesoljenoj vodi. Kada se napola skuva, dodajte mu pola nasečenog luka i jednu celu papriku, pa kuvajte dalje dok potpuno ne omekša.

U posebnoj posudi prodinstajte na ulju sa kašikom vode preostali luk, rendanu šargarepu, seckani beli luk i seckani peršun. Posolite i pobiberite po ukusu.

Pasulj istresite u vatrostalnu posudu i prelijte ga prelivom od luka i šargarepe. Stavite posudu u zagrejanu pećnicu i pecite na umerenoj temperaturi dok se umak ne zgusne.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.