ukusne
RECEPT ZA POSNE KROFNE: Domaćinske sa rupom u sredini, po pravoj BAKINOJ RECEPTURI
Provereni recept za šuplje posne krofne
Krofne su se pravile od davnina, a nekada su se služile za Srpsku novu godinu. Posle raskošne novogodišnje i božićne trpeze, ljudi su se istrošili, pa su se za Srpsku novu godinu pravile krofne, kao jeftina, ali ukusna poslastica u koju ste po želji mogli da stavite novičić.
Praznici još nisu stigli, ali je u toku Božićni post, pa predlažemo da napravite posne šuplje krofne. Lako umesite testo i biće ukusne kao one što vam je baka nekada pravila.
Sastojci:
Priprema:
U posudi pomešajte toplu vodu, kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna. Dobro promešajte da se sastojci sjedine, pa ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta.
Margarin sobne temperature umutite sa kašikom šećera, pa dodajte kvasac i brašno. Umesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadođe pola sata. Zatim razvucite testo i čašom vadite oblike, pa pokrijte i ostavite još 10 minuta da nadođu.
Oklagijom ponovo malo razvucite, ali ne preterujete. Pržite u zagrejanom ulju, ali ne vrelom i vodite računa da strana testa koja je bila na stolu sada bude gore, a ona koja je bila gore da bude u ulju.
Uvaljajte u prah šećer ili dekorišite po želji.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!